Welkom
Login / Aanmelden

Bubbling: Bandje 64 | Top Notch Docu

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Admin in
46 Bekeken

Beschrijving

Na 25 jaar gaan MC Pester en DJ Moortje voor een laatste keer op zoek naar de erkenning voor het uitvinden van bubbling. Gaan ze die krijgen? En lukt het de gebrouilleerde vrienden om toch nog een keer samen te werken en na 25 jaar het omstreden cassettebandje 64 af te maken?

Bubbling
Bubbling ontstond eind jaren ‘80 binnen de Antilliaanse gemeenschap in de achterbuurten van Den Haag en Rotterdam. Inmiddels is het een van Nederlands grootste muzikale exportproducten. De muziekstroming is van grote invloed gebleken op de hedendaagse dance van wereldberoemde dj's als Hardwell, Afrojack, Chuckie, The Partysquad, David Guetta en Diplo. ‬Zo verwerkt Hardwell in diverse producties nog altijd een klassieke bubblingbeat. En ook Diplo en zijn crew Major Lazer laten zich 25 jaar later inspireren door bubbling.

Berooid
Terwijl deze dj's werdberoemd zijn, leven de grondleggers van Bubbling DJ Moortje en MC Pester nog steeds een 'onzichtbaar' bestaan. Ze hebben nooit dergelijk succes gekend, zijn nog steeds berooid en liggen met elkaar overhoop. In deze documentaire volgen we de grondleggers. Wanneer Moortje met een scheur in zijn aorta op de intensive care belandt, komen de mannen elkaar weer tegen. We zien oud zeer, het conflict, de liefde voor de muziek en de uiteindelijke poging tot een comeback.

Cultuur
Dit verhaal is vervlochten met de muziekhistorie van bubbling. Hoe die versnelde dancehall van deze twee mannen via Chuckie's Dirty Dutch evolueerde tot hedendaagse dance. Wat betekent de invloed voor de dj's van nu en wat voor invloed heeft nieuwe techniek gehad op de dansers en de scene?

Première
De perspremière van de film vindt plaats om 18:00 uur tijdens het Amsterdam Dance Event op 19 oktober in de Amsterdamse Melkweg. Vanwege beperkte capaciteit graag op tijd aangeven dat je langs komt. Daarnaast is er nog een beperkt aantal plekken voor ADE card-houders. Na afloop van de film is er een Q&A met de makers, Moortje & Pester en musicoloog Wayne Marshall (Harvard University). Op 22 oktober is de film te zien voor een breder publiek. Op 5 november is de film de hele avond en nacht te zien middels een non-stop screening tijdens de Museumn8 in het Stadsarchief Amsterdam.

‘Bandje 64’ is geproduceerd door Top Notch in samenwerking met VICE. De film is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21 en BUMA Cultuur.

-----

Top Notch brengt muziek uit van diverse populaire Nederlandse artiesten waaronder Broederliefde, Lil Kleine, SBMG, Ronnie Flex, SFB, Fresku, Rico & Sticks, De Jeugd van Tegenwoordig, Typhoon en meer

Bekijk ook onze playlists:
Populaire video’s: http://bit.ly/1zAjdX7
De nieuwste video's: http://bit.ly/2DnPVGk
Broederliefde: http://bit.ly/1TW9P0E
Lil Kleine: http://bit.ly/1RVfBIt
Ronnie Flex: http://bit.ly/2BE4eZk
SBMG: http://bit.ly/2kq270c
Fresku: http://bit.ly/2jCegmj
Rico & Sticks: http://bit.ly/2C3btap
Roxeanne Hazes: http://bit.ly/2nSj7Bs
TopNotch Classics: http://bit.ly/1zcCNtn

Volg ons op social media:
http://instagram.com/topnotchnl
https://www.facebook.com/TopNotchNL
https://twitter.com/TopNotchNL
https://www.snapchat.com/add/topnotchnl
http://www.top-notch.nl/

Plaats reactie

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.
RSS