Welkom
Login / Aanmelden

Quessswho - Kwijt (prod. JasonXM)

Featured

Bedankt! Deel het met je vrienden!

URL

Je vind deze video niet leuk. Bedankt voor je feedback!

Sorry, only registred users can create playlists.
URL


Toegevoegd by Admin in
383 Bekeken

Beschrijving

Quessswho - Kwijt (prod. JasonXM)
Spotify: http://bit.ly/kwijtspot
iTunes: http://bit.ly/kwijttune
Deezer: http://bit.ly/kwijtdeez
Apple Music: http://bit.ly/kwijtapp

Vandaag releast zangeres Quessswho (22) haar eerste single ‘Kwijt’ bij Top Notch. De als Marques Durham geboren Amsterdamse werkt op dit moment hard aan haar debuut-project. In het verleden was ze al te horen op tracks van Jonna Fraser, Hef en Josylvio. Voor haar eigen project werkt ze onder meer met I Am Aisha, Emms, Jonna Fraser, zangeres Anouk en de vermaarde internationale producer Giorgio Tuinfort.

Quessswho is op eigen naam dan een nieuwkomer, ze is zeker geen onbekende in de muziekwereld. De Amsterdamse Cruise Controle studio’s zijn haar tweede thuis. Quessswho is deels opgegroeid op deze bijzondere plek, eigendom van haar peetvader. Op haar 7e was Quessswho voor het eerst te horen en wel op het refrein van ‘Ome Def’ van Def Rhymz. Na enkele jaren op het bekende internationale dansinstituut Lucia Marthas begon de muziek weer de kop op te steken.

In 2015 zat Quessswho met Hef in de studio voor zijn track ‘Droom’. “Hij had iemand nodig voor de bridge en vroeg me waarom ik geen Nederlandstalige muziek maak. Dat er geen R&B-chick in Nederland is zoals ik. Natuurlijk een heel mooi compliment en dat heeft me wel aan het denken gezet. Ik ben het gewoon gaan proberen.” Middels diverse studiosessies met Jonna Fraser, een groot voorbeeld voor haar, kwam ze op zijn track ‘Vergeten’. “Mijn muzikale reis is met hem pas echt begonnen.” Sindsdien werkte ze onder meer met Mr. Polska, Cho, Adje, Ronnie Flex en Dio.

Quessswho haalt haar inspiratie uit een brede muzikale opvoeding en uit diverse stromingen en artiesten. Van Michael Jackson en Brace tot Fat Joe, Zara Larsson tot Bløf. Ook met R&B zangeres Kehlani voelt ze zich sterk verbonden. “We hebben beiden een heftige jeugd gehad. Mijn moeder heeft me in de steek gelaten, ik heb lang geen direct contact kunnen hebben met mijn vader en een belangrijk deel van mijn jeugd zat ik in een pleeggezin. Dat vormt je als mens en als artiest.”

“Ik wens dat R&B groter wordt in Nederland. Dat het net zo veel erkenning krijgt als de R&B-vibes van ‘Energie’ van Ronnie Flex. Daarnaast vind ik dat er veel meer vrouwen muziek zouden moeten maken en erkenning hiervoor moeten krijgen. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

Quessswho - Kwijt (prod. JasonXM)
Spotify: http://bit.ly/kwijtspot
iTunes: http://bit.ly/kwijttune
Deezer: http://bit.ly/kwijtdeez
Apple Music: http://bit.ly/kwijtapp

Regie: Daniel Porcedda
D.O.P: Jaïr Mahazri
Producer: Stefanie van Vonderen
Camera-assistent: Wiegert de Vries
PA: Elvira Porcedda
MUA: Sahar Fuad
Styling: Lee Stuart
Edit: Daniel Porcedda
Grading: Rik Mahieu

-----

Top Notch werd bekend met uitgaven van Nederlandse hiphop. Tegenwoordig geven we allerlei soorten muziek, films en boeken uit. Top Notch is marktleider van de Nederlandse hiphop en een van de meest succesvolle independent labels in zowel Nederland als België.

Bekijk ook onze playlists:
Populaire video’s: http://bit.ly/1zAjdX7
De Jeugd van Tegenwoordig: http://bit.ly/17sRfa4
Ronnie Flex: http://bit.ly/19eNmGg
Lil Kleine: http://bit.ly/1RVfBIt
Lijpe: http://bit.ly/1TW8O8N
Cho: http://bit.ly/1YaQM2y
Broederliefde: http://bit.ly/1TW9P0E
SFB: http://bit.ly/1su5gyC
Kenny B: http://bit.ly/1RVfv3z
Jayh: http://bit.ly/1Mj1fT4
Bokoesam: http://bit.ly/2e8f6UJ
Ares: http://bit.ly/17sN5iD
SBMG: http://bit.ly/19eN5Ds
Fresku: http://bit.ly/1EloaaA
Sef: http://bit.ly/1J8EuCc
TopNotchclassics: http://bit.ly/1zcCNtn

https://twitter.com/TopNotchNL https://www.facebook.com/TopNotchNL http://instagram.com/topnotchnl
http://www.top-notch.nl/
https://www.snapchat.com/add/topnotchnl

Plaats reactie

Reacties

Wees de eerste die een reactie plaatst.
RSS